Medewerkers Stoom

SAY HELLO

In ons restaurant werken veel medewekers. Bedienend personeel, koks, afwassers, leerling bediening, leerling kok. In deze rubriek laten wij jullie kennismaken met onze medewerkers. Hou onze site in de gaten want elke week stellen we een andere medewerker aan jullie voor!

Deze week in onze rubriek; onze kok Leo.

Leo is de veteraan binnen ons Stoom team. Met zijn (bijna) 64 jaar heeft hij heel veel ervaring opgedaan in de horeca branche en is het zijn doel om zijn kennis door te geven aan de jongere generatie. Na zijn 8-jarige koks opleiding aan de Sint Hubertus in Amsterdam begon hij als leerling kok in het Amstel hotel. Dat was het startschot van het werken in vele verschillende horeca ondernemingen zoals onder andere het Krasnapolsky hotel en het Bellevue hotel in Purmerend. Hij werkte als zelfstandig werkend kok, sous-chef en zelfs als chef-kok. Na zijn vele banen in de horeca had Leo er, zoals hij zelf zegt, even helemaal geen zin meer in en werd het tijd voor wat anders. Zo begon Leo als leraar in Den Helder aan de Huishoudschool voor jongeren die tussen wal en schip waren geraakt. Waar hij les gaf in keuken theorie, keuken praktijk, dranken kennis en een beetje sociale vaardigheden. Daarna gaf hij nog les bij een asielzoekerscentrum in de zelfde vaardigheden, maar belande toch weer in het horeca circuit. Door een sollicitatie de krant kwam hij dit keer bij ons in Theater de Kampanje terecht en is hij alweer 6,5 jaar actief als zelfstandig werkend kok in restaurant Stoom!

Oma’s Stoofpotje

Een van de leukste gerechten om te maken vindt Leo stoofpotten! Ik ben altijd heel gek geweest van stoofpotten vertelt Leo. Als het weer die tijd van het jaar is laat de chef-kok het maken van stoofpotten altijd aan hem over. Hij heeft een geheel eigen manier van stoofpotten maken, want hij doet het helemaal volgens oma’s recept! Het is dus echt een familie recept die nu op de menu kaart van Stoom staat. Leo vertelt dat zijn kook genen echt van zijn oma komen want verder zit het koken helemaal niet in zijn familie.

Wat is de leukste reactie gekregen van gasten?

“Dat mensen uit Den Helder zelf zeggen dat ze nog nooit zulke goede vis gerechten hebben gegeten in Den Helder!”

“Wat ik heel belangrijk vind is dat de mensen zich thuis voelen”

Van het moment van binnenkomst tot het moment van weggaan vindt Leo het erg belangrijk dat mensen zich welkom voelen, dat de jassen worden aangenomen en de gasten begeleid worden naar hun tafel. In de keuken probeert Leo dat te doen door de tijd te nemen voor de gerechten. “Heb liefde voor het product wat je aan het bereiden bent, want dat is al 50 procent van je smaak.” Dat is wat Leo altijd zegt tegen de leerlingen koks die in de keuken van Stoom werken.

Leo, wat vind jij het leukste moment van de dag?

Toch de voorbereidende werkzaamheden en mise-en-place (term die in de horecasector gebruikt wordt om voorbereidende werkzaamheden aan te duiden.) in de ochtend en overdag. Dat heeft waarschijnlijk wel met zijn leeftijd te maken vertelt Leo. Dan kan hij de tijd nemen voor de werkzaamheden en de leerling koks ook het meeste aansturen. Al werkt hij ook graag in een assisterende rol op de wat drukkere momenten op de dag.

Van chef-kok naar zelfstandig werkend kok

Na al jaren chef kok en sous-chef te zijn geweest in verschillende restaurants is het nu tijd voor de jongeren vertelt Leo. Nu beleeft hij plezier aan het overdragen van zijn kennis. En geeft hij advies als de koks om raad vragen. “Zij leren van mij op de oude manier en ik leer weer van hun, kennis meegeven en dan zien dat ze er wat mee doen maakt me trots.”

Waarom moeten gasten juist naar Stoom komen?

“Als gasten naar Stoom komen krijgen ze waar voor hun geld. We werken met eerlijke producten. En de prijs kwaliteit verhouding is gewoon goed!”

Waar kunnen we je voor wakker maken?

“Gekookte aardappels, bal gehakt, rode kool en jus!”

 

Lees ook de interviews met onze andere medewerkers :

Chefkok Marcel

Assistent manager Marc

Bediening medewerker Denise

Zelfstandig werkend kok Jeff

Leerling bediening Sanne

 

 

Reserveren

Uw reservering is pas definitief wanneer u een bevestiging van ons heeft ontvangen. 

Na 17.00 uur kunnen wij geen online reserveringen meer aannemen voor dezelfde avond. Bel ons even voor de mogelijkheden (T. 0223 674 666)

×
Uw browser wordt niet meer ondersteund Helaas ondersteunen wij Internet Explorer 8 of lager niet meer.
Onze websites maken gebruik van nieuwe technieken en wij kunnen u daarom geen goede website laten zien.
Klik hieronder om een nieuwe browser te downloaden. een moderne browser downloaden